Börja sända


Om du som privatperson vill börja sända eller på annat sätt hjälpa till vid sändningarna så tar du kontakt med någon av de sändande föreningarna. Får du inte kontakt så använd vårt kontaktformulär så förmedlar vi kontakten mellan dig och den förening du önskar komma i kontakt med.

 

Vill din förening börja sända radio kontaktar Ni oss så hjälper vi gärna till.

 

Vad kostar det för en förening som vill sända över Radio Trelleborg 92,8 MHz?

 

Medlemskap i Radio Trelleborg kostar 200 kr per år och är obligatorisk för de tillståndsinnehavare som sänder över Radio Trelleborgs sändare och webbradio.

Sändningsavgiften är 30 kr per sändningstimme. Denna avgift täcker våra kostnader för sändare, webbradio, ljudförbindelser, referensbandning och administration.

Musikavgiften är 42 kr per effektiv musiktimme. Pratar man 30 minuter och spelar musik 30 minuter under en timme blir kostnaden då 21 kr för den timmen.

Radio Trelleborg äger en egen studio men er förening väljer fritt och tecknar själva hyresavtal med någon av de tre studios som har förbindelse till vår sändare, alternativt bygger ni en egen studio och köper utrustning av oss för anslutning till vår sändare. En radiostudio kan man bygga för mellan 5 000 och 150 000 kr. Den digitala förbindelsen som behövs till vår sändare kostar för närvarande ca 20 000 kr.

 

Vill ni sända från ett evenemang ”på stan” så har vi via vår samarbetspartner Evenemangsradio.se tillgång till en heldigital portabel radiostudio. Om ni utöver detta vill sända ert evenemang under en begränsad tid på en helt egen frekvens, så kallad Evenemangsradio, så hjälper vår samarbetspartner till med det också.